Bel 071-7400013 of mail kleur@laque.nl

LAQUE geeft kleur én glans aan het leven

Bij LAQUE hebben we alle kleuren van de regenboog in huis. En in onze spuitcabines kunnen we zo’n beetje elk object een unieke en opvallende look geven. Dat doen we niet alleen met kleur, maar ook met de glansgraad: van doodmat tot glanzend als een spiegel.

6 glansgraden

Het resultaat van elke spuitklus wordt bepaald door de kleurkeuze én de glansgraad. (En natuurlijk door het vakmanschap van onze spuiters.) Een matzwarte kast oogt heel anders dan een hoogglanzend meubelstuk. Hieronder staan de 6 beschikbare glansgraden op een rijtje: hoe hoger het percentage, hoe hoger de glans.

– Doodmat (5% of lager)
– Mat (5% tot 15%)
– Zijdemat (15% tot 30%)
– Zijdeglans (30% tot 60%)
– Halfglans (60% tot 75%)
– Hoogglans (75% of hoger)

Doodmat

Je zou het niet zeggen met zo’n naam: doodmat gebruik je bijvoorbeeld om houten meubels te verlevendigen en een zo natuurlijk mogelijke uitstraling te geven. De matste van alle matten heet ook wel extra mat, diepmat of ultramat en oogt echt significant anders dan gewoon mat. Veelal gebruikt als transparante lak op hout, maar ook voor stopcontacten of schilderijlijsten die aan de muur komen en niet mogen opvallen.

Mat

Tegenwoordig heel populair. Matte lak glanst niet of nauwelijks: perfect voor een strakke, egale en moderne look. Met een mat afwerking kun je bijvoorbeeld meubels of schakelmateriaal subtiel laten opgaan in de rest van het interieur. Maar er zijn nog veel meer toepassingen.

Zijdemat

Zijdemat geeft voorwerpen een subtiele, licht reflecterende glans. Deze glansgraad is minder bekend en populair dan mat- en zijdeglans, maar een goede optie om te overwegen voor wie een bescheiden glanseffect wil bereiken.

Zijdeglans

Zijdeglans vormt de gulden middenweg in de beschikbare glansgraden. Mat genoeg om oneffenheden te verbergen, glanzend genoeg om spullen te laten sprankelen. Deze glansgraad is dan ook zeer populair. Bij LAQUE is zijdeglans onze standaardafwerking.

Halfglans

Net als eiglans is halfglans een van de minder bekende glansgraden. Halfglans biedt uitkomst voor wie zijn of haar spullen wil laten schitteren, maar hoogglans nét iets te veel van het goede vindt. Halfglans wordt vooral gebruikt voor klassieke houten meubels zoals kasten en tafels.

Hoogglans

Wil jij je spullen of meubels maximaal laten glanzen? Dan wil je hoogglans. Met deze glansgraad creëer je een spiegelachtig effect. Een echte eyecatcher. De spuiters van LAQUE voorzien je meubels of spullen graag van deze opvallend mooie afwerking.

LAQUE adviseert je over de perfecte glansgraad

De perfecte glansgraad vind je het makkelijkst door de verschillende mogelijkheden met eigen ogen te zien. Daarbij heeft de glansgraad invloed op het onderhoudsgemak. Belangrijk dus om over na te denken. Onze specialisten adviseren je graag persoonlijk in onze spuiterij in Zoeterwoude. Bellen of mailen kan natuurlijk ook: 071-7400013 of kleur@laque.nl.

Meer weten over glansgraden? Bel 071-7400013 of mail naar kleur@laque.nl.