Bel 071-7400013 of mail kleur@laque.nl

Waarom mdf spuiten beter is dan mdf verven

Veel meubels zijn van mdf gemaakt. Deze houtvezelplaat is namelijk heel sterk en gaat daardoor lang mee. Alleen is de kleur waarmee het is afgewerkt vaak wat minder tijdloos. Ben je uitgekeken op de kleur? Of wil je als meubelmaker of interieurbouwer een serie ongeverfde mdf meubels van kleur voorzien? Dan kun je natuurlijk het mdf schilderen. Maar verstandiger is mdf laten spuiten. Bij Laque krijgen we vaak dat verzoek. Spuitlak zorgt namelijk voor een spuitzonderlijk strakke afwerking, die ook nog eens beter hecht en dus langer blijft zitten.

Hetzelfde geldt voor je keukenkastjes verven: mdf leent zich uitstekend voor een tweede leven met een frisse laklaag.

Welke spullen zijn van mdf gemaakt?

Grote kans dat je veel spullen van mdf in huis hebt, misschien wel meer dan je denkt. Tegenwoordig wordt maar liefst 80 procent van onze meubels gemaakt van dit plaatmateriaal. Het ziet eruit als massief hout, maar is gemaakt van samengeperste houtvezels, afgewerkt met een folielaag. Dat maakt mdf een stuk goedkoper, lichter in gewicht en zorgt ervoor dat je geen last hebt van krimpen of kromtrekken. En dankzij de fijne structuur splintert mdf niet, waardoor je het eenvoudig kunt frezen.

Dat alles maak mdf heel geschikt voor onder meer kasten, dressoirs en eettafels. Maar ook veel keukenkastjes en aanrechtbladen zijn grotendeels van mdf gemaakt, onder meer omdat je er gemakkelijk een uitsparing voor een kookplaat of spoelbak in kunt maken.

Ook van kwaststrepen en een ongelijke verdeling van de lak heb je bij spuiten geen last.

Mdf verven of mdf laten spuiten?

In de fabriek wordt mdf afgelakt met een matte of glanslak, of afgewerkt met een folielaag. Na verloop van tijd kan de lak of folie loslaten, beschadigd of uit de mode raken. Terwijl het mdf eronder nog hartstikke sterk is. Je mdf meubels spuiten biedt dan uitkomst. Dat is beter voor je spullen dan het mdf schilderen, want spuitlak biedt meer bescherming én een strakkere afwerking dan verf. Bij verven loop je namelijk altijd het risico op druipers, zakkers, stofjes en losgelaten kwastharen in de verse verf. Ook van kwaststrepen en een ongelijke verdeling van de lak heb je bij spuiten geen last.

Hetzelfde geldt voor je keukenkastjes verven: mdf leent zich uitstekend voor een tweede leven met een frisse laklaag. En ook daarbij is je keuken laten spuiten verstandiger: dat levert een mooier en strakker resultaat op dan wanneer je je keukenkastjes laat verven door een schilder of zelf met een kwast aan de slag gaat.

Spuitdaging? Kom maar op! Bij Laque houden we wel van een uitdaging. Bel 071-7400013 of mail naar kleur@laque.nl en we spuiten je mdf meubels of keukenkastjes in welke kleur en structuur je maar wilt. Zodat je er voorlopig niet op uitgekeken bent. (En ben je dat na een tijdje wel? Dan breng je ze gewoon nog een keer langs.)