Bel 071-7400013 of mail kleur@laque.nl

Kunststof spuiten: plastic en pvc

Kunststof spuiten is vakwerk. Er zijn namelijk veel soorten kunststof, allemaal met verschillende eigenschappen. Pvc spuiten vraagt bijvoorbeeld om een andere werkwijze dan polyester of ABS spuiten. Bij het spuiten van kunststof houden we bij Laque dan ook rekening met de flexibiliteit, hardheid en structuur van het oppervlak. Zodat ieder type kunststof precies de juiste behandeling krijgt.

Plastic verven of plastic spuiten?

Een prullenbak, kuipstoeltje, motorhelm of tuinset: veel meubels en spullen die we dagelijks gebruiken zijn (gedeeltelijk) gemaakt van plastic. Maar na verloop van tijd wil je weleens wat anders, zijn er nieuwe trendy kleuren, of raakt het oppervlak beschadigd door intensief gebruik. Het is dan zonde om je spullen weg te doen, zeker als ze verder nog prima werken.

In onze spuiterij werken we met een lak die goed hecht en zeer kras- en stootbestendig is. Zodat je plastic spullen nog jaren meegaan.

Plastic verven of plastic spuiten?

Een prullenbak, kuipstoeltje, motorhelm of tuinset: veel meubels en spullen die we dagelijks gebruiken zijn (gedeeltelijk) gemaakt van plastic. Maar na verloop van tijd wil je weleens wat anders, zijn er nieuwe trendy kleuren, of raakt het oppervlak beschadigd door intensief gebruik. Het is dan zonde om je spullen weg te doen, zeker als ze verder nog prima werken.

Een tweede leven

Een nieuw kleurtje en een frisse beschermlaag bieden dan uitkomst en geven je spullen een tweede leven. Let daarbij wel op: de onderdelen van plastic of ander soort kunststof verven met een kwast werkt veel minder goed dan het plastic spuiten. Ook niet als je speciale verf voor kunststof gebruikt. Spuitlak hecht namelijk beter en biedt daardoor een sterkere en strakkere afwerklaag.

De juiste lak

Kunststof schilderen kun je dus beter niet doen. En zelf in de weer met spuitbussen ook niet, want niet zomaar elke verf is geschikt voor kunststof. In onze spuiterij werken we met een lak die goed hecht en zeer kras- en stootbestendig is. Zodat je plastic spullen nog jaren meegaan.

Kunststof meubels verven

Het mooie aan kunststof is dat het oppervlak zo strak en glad is. Maar daardoor valt ieder krasje of streepje wel extra op. Een kunststof deur verven doe je daarom bij voorkeur niet met een kwast: je ziet altijd kwastvegen, hoe goed je ook schildert. Hetzelfde geldt voor het verven van plastic tuinmeubelen. Laat daarom, in plaats van je kunststof (tuin)stoelen en andere (tuin)meubelen te verven, je meubels spuiten. In onze meubelspuiterij doen we dit vakkundig en met aandacht voor je spullen.

Wil je een kunststof vensterbank verven? Ook hiervoor is spuitlak meer geschikt dan verf. Het moet dan natuurlijk wel mogelijk zijn om de vensterbank los te halen, mee te nemen naar onze meubelspuiterij en weer terug te plaatsen. Want vaste onderdelen, zoals ook deurlijsten bij kunststof deuren, spuiten we niet mee. (Maar we geven je daarover graag spuitvoerig advies.)

Een nieuw kleurtje en een frisse beschermlaag bieden dan uitkomst en geven je spullen een tweede leven.

Kunststof keukenkastjes verven

Je kunststof keukenkastjes verven? Liever niet, want dan krijg je lelijke kwaststrepen, hoe handig en secuur je ook bent met een kwast. Bovendien biedt verf lang niet zo’n sterke bescherming als lak. En dat is voor een keuken waarin je werkt en leeft natuurlijk geen overbodige luxe.

Daarom kun je beter je keuken laten spuiten. In onze professionele spuitcabine voorzien we je kunststof keukenkastjes van een sterke laklaag in welke kleur en afwerking je maar wilt. De vaste onderdelen spuiten we helaas niet. Wil je ook je kunststof aanrechtblad verven? Dan staan we voor je klaar met persoonlijk advies en handige tips.

Stopcontacten en schakelmateriaal verven

Heb je net je muur voorzien van een nieuw kleurtje, trekken je stopcontacten en schakelaars alle aandacht omdat ze zo fel afsteken tegen die mooie warme of frisse kleur. Of omdat ze vloeken met de muur doordat ze nét een andere tint wit zijn. We kennen het: als je het eenmaal ziet, blijf je je eraan ergeren. Want juist die slordigheidjes geven een rommelige en onrustige indruk.

Daar hebben we bij Laque iets op verzonnen: gekleurdestopcontacten.nl. Laat je stopcontacten, schakelaars en bijvoorbeeld je radiator spuiten in precies dezelfde kleur als je muur. Of in welke kleur je maar wilt. Zodat ze minder (of juist meer) opvallen en helemaal opgaan in je interieur. En je meer rust en eenheid creëert in huis, op kantoor of in een bedrijfsruimte.

Spuitdaging? Kom maar op! Bij Laque houden we wel van een uitdaging. Bel 071-7400013 of mail naar kleur@laque.nl en we voorzien je kunststof meubels, keukenkastjes en andere onderdelen van een laklaag die net zo strak is als het kunststof zelf. (Of zelfs nog strakker.)