Bel 071-7400013 of mail kleur@laque.nl

Ken je de meubels van Pastoe al?

Met aandacht ontworpen, zorgvuldig gemaakt en bestand tegen langdurig gebruik: Pastoe-meubels spelen helemaal in op de slow-trend. Wij waren, net als vele andere designliefhebbers, al ver vóór die tijd fan van de Pastoe-eetkamerstoelen, -kasten en -dressoirs. De meubelmaker uit Utrecht maakte in 1913 zijn eerste stoelen en groeide al snel uit tot gerenommeerd designicoon. En dankzij de tijdloze ontwerpen staan Pastoe-meubels ook in moderne interieurs heel stijlvol.

Pastoe-dressoir, -kast of -stoel

De meubels van Pastoe zijn gemaakt voor de lange adem, om langzaam en mooi oud te worden omschrijven de meubelmakers het zelf. Ze zijn een tikkeltje eigenwijs, gemaakt van mooie houtsoorten en in tijdloze kleuren.

Op Marktplaats vind je dan ook veel Pastoe-wandkasten, -dressoirs, -kasten en -stoelen, stuk voor stuk nog net zo trendy als toen ze werden ontworpen. Misschien net niet helemaal in de juiste kleur of vrij van beschadigingen. Maar dat is makkelijk te verhelpen. Want laat je zo’n mooie Pastoe-stoel, -kast of ander meubel spuiten in een frisse kleur of beschermende laklaag, dan is die weer als nieuw, helemaal naar jouw smaak en gaat ie nog jaren mee.

Pastoe L-serie

Deze Pastoe-kast is een echte klassieker, ontworpen in de jaren 70. De L-serie bestaat uit een basisromp en verschillende stapelrompen, die je nieuw zelf kunt samenstellen met verschillende hoogte- en breedtematen, kappen, plinten, laden, deuren, kleppen en open vakken. 

Ook de houtsoorten en kleuren kun je zelf bepalen. Vandaar dat je deze Pastoe-kast in zoveel varianten tegenkomt. Veel oudere L-seriekasten hebben een front met een- of tweederdeverdeling. Bij nieuwere versies zie je meer symmetrie.

Als je de L-serie tweedehands koopt, heb je zelfs keuze uit nog meer kleuren dan wanneer je m nieuw aanschaft. Want in de meubelspuiterij kun je kiezen uit welke kleur je maar wil. Het mooie aan de L-serie is bovendien dat je ’m zo kunt demonteren dat je alleen de romp overhoudt. Zelfs de zijpanelen haal je er gemakkelijk af. Je kunt de losse onderdelen dus heel handig meenemen naar de spuiterij. Daar geven we je oude Pastoe-kast een nieuwe laklaag, zodat ie weer goed beschermd en als nieuw is.

Pastoe Amsterdammer

De Pastoe Amsterdammer, of afgekort: de A’dammer, is een van de bekendste meubels van Pastoe. De kast ontleent zijn naam aan het bekende Amsterdammertje: het paaltje uit het straatbeeld van de hoofdstad. De kast is net zo langwerpig en heeft een bijna net zo ronde bovenkant. De ribbelige deur schuift daaroverheen naar boven open, waar de deur aan de achterkant verdwijnt. Dat is niet alleen heel origineel en stijlvol, maar ook ontzettend handig. De ribbels in de kunststof deur vormen namelijk handgrepen waarmee je ‘m op iedere hoogte kunt openen.

De bekende Pastoe-kast is er in veel verschillende kleuren, van knalgeel tot olijfgroen en van zwart tot warm oranje. Heb je zo’n mooie Pastoe Amsterdammer, maar staat de kleur niet mooi in je huidige interieurstijl? In onze meubelspuiterij voorzien we je Pastoe-meubels van een beschermende laklaag in welke kleur je maar wil, met net zoveel zorg, aandacht en vakmanschap als ze zijn gemaakt.

Pastoe Vision

De Vision van Pastoe is een al net zo iconisch kastensysteem met verschillende elementen, waardoor je m naar wens kunt samenstellen. Met deuren die horizontaal of verticaal openen, lades of open vlakken, als hangende of staande kast. Het ontwerp is strak en minimalistisch, en geeft tegelijkertijd een speelse compositie, zeker als je verschillende kleuren combineert. Zo kun je je eigen Pastoe-wandkast of Pastoe-tv-meubel samenstellen.

Vandaar dat je deze Pastoe-kast tweedehands in zoveel verschillende varianten tegenkomt. Heb je een mooie samenstelling gevonden, maar wil je m nog wat meer eigen maken? Of heb je er zelf ooit een samengesteld, maar ben je op de kleur uitgekeken? Laat m spuiten in onze meubelspuiterij, zodat deze eyecatcher nog mooier tot z’n recht komt in jouw interieur en bovendien nog jarenlang beschermd is tegen gebruikssporen.

Keer hier terug naar onze blogs.

In onze meubelspuiterij geven je we Pastoe-meubels een mooie nieuwe lak- en beschermlaag, met net zoveel zorg als ze zijn gemaakt. Bel voor een persoonlijk advies 071-7400013 of mail naar kleur@laque.nl.