Bel 071-7400013 of mail kleur@laque.nl

Hoe knap ik oude meubels op?

Je hebt op Marktplaats, bij de kringloop of op zolder een stel mooie stoelen, een vintage tafel, kast of bureau gevonden, maar de kleur is nét te retro. Of het hout heeft zoveel beschadigingen dat het niet meer stijlvol is. Met een nieuwe kleur en strakke afwerking geef je je oude meubels een compleet andere look en maak je ze weer als nieuw. Daarbij is het wel van belang dat je de juiste techniek kiest. Hoe kun je het beste je oude meubels opknappen?

Oude kast opknappen

Een oude kast schilderen geeft vaak een verrassend effect en zorgt ervoor dat je kast een compleet nieuwe uitstraling krijgt. Een antieke donkerhouten dressoirkast maak je zo licht en zomers, en een onopvallend ladekastje trekt in het olijfgroen of okergeel ineens alle aandacht. Bovendien is een oude kast opknappen een stuk goedkoper én duurzamer dan de aanschaf van een nieuwe. Niet gek dus, dat je steeds vaker ziet dat mensen hun oude kast schilderen.

Maar wat veel mensen niet weten, is dat je oude meubels opknappen bij een meubelspuiterij een nog veel mooier resultaat oplevert. Je kunt kiezen uit veel meer kleuren dan in een standaard bouwmarkt, bijvoorbeeld precies dezelfde kleur als je muur of als andere onderdelen van je interieur. Spuiten gaat ook sneller en nauwkeuriger dan schilderen. Je hebt geen risico op zakkers of achtergebleven kwastharen, en hoeft zelf niet in de weer met verschillende lagen grondverf en aflak.

Bovendien is de laklaag niet alleen mooier, maar ook een robuuste beschermlaag die ervoor zorgt dat je kast nog vele jaren meegaat. Dat maakt je meubels spuiten de meest duurzame en verstandige keuze voor het opknappen van oude meubels.

Oude stoelen opknappen 

Stoelen zijn niet zo snel aan vervanging toe. Tenzij het aankomt op de kleur, want die is vaak best trendgevoelig. Houten stoelen lopen ook snel beschadigingen op, zoals krasjes of butsen. Zonde om je oude stoelen dan meteen weg te doen en nieuwe te kopen. 

Veel voordeliger én duurzamer is het om ze te restylen met een strakke laklaag. Daarmee geef je je oude stoelen niet alleen een nieuwe kleur, maar ook jarenlange bescherming.

Oude tafel opknappen 

Een tafel is misschien wel een van de meest kwetsbare meubels in huis. Vochtkringen en krassen zijn haast niet te voorkomen, tenzij je steeds netjes een tafelkleed neerlegt. Maar wie doet dat nu nog? Je oude tafel opknappen in een meubelspuiterij biedt dan uitkomst. En zorgt tegelijkertijd voor een moderne look én bescherming tegen gebruikssporen. Door m te laten lakken in een transparante beschermlak of juist een gave kleur, is je oude tafel weer als nieuw en gaat ie nog jaren mee. Ook zonder tafelkleed.

Keer hier terug naar onze blogs.

Ook je oude meubels opknappen? In onze meubelspuiterij maken we ze weer modern en als nieuw. Bel voor een persoonlijk advies 071-7400013 of mail naar kleur@laque.nl.