Bel 071-7400013 of mail kleur@laque.nl

Een nieuwe keuken in een handomdraai

Werkt je keuken nog goed, maar past de kleur niet mooi meer in je interieur? Of begint de folielaag los te laten? Je keuken laten spuiten is dan een verstandig idee. Dat is spuiteraard stukken voordeliger dan de aanschaf van een nieuwe keuken. En bovendien milieuvriendelijker.

Keuken laten spuiten

Veel keukenfronten zijn voorzien van een folielaag. Na een aantal jaar kan het folie gaan scheuren, afbladderen en loslaten. Je herkent het begin daarvan aan bobbels en blaasjes op de keukenkastjes. Geen zorgen, je hoeft dan niet meteen een nieuwe keuken aan te schaffen. Je keukendeurtjes laten spuiten biedt uitkomst. Daarmee bespaar je de hoge kosten van een nieuwe keuken, en met een strakke laklaag ziet je keuken er in handomdraai weer uit als nieuw. In de spuiterij verwijderen we de folie vakkundig door de folie te verwarmen en voorzichtig los te trekken.

Het kale mdf daaronder voorzien we dan van twee lagen spuitplamuur en lakken we ook in twee lagen af, in welke kleur je maar wilt. Zo kun je de keuken laten spuiten in de originele kleur of juist een totaal andere, waarmee je keuken meteen een compleet nieuwe uitstraling krijgt.

Keuken laten schilderen

Wil je je keuken laten spuiten? Dat is zo geregeld. Je haalt de deurtjes los, brengt ze naar de spuiterij en plaatst ze eenvoudig terug, voorzien van een fris kleurtje en een sterke beschermlaag. Maar: sommige keukenonderdelen kun je niet even loshalen, naar de spuiterij brengen en weer monteren. De zijkanten van de kastjes, bijvoorbeeld, of de randen ertussen.

Deze vaste delen kun je in plaats van spuiten daarom beter schilderen. Wel in precies dezelfde kleur als je kastdeurtjes, anders zie je een verschil.

Voor kleine oppervlakken is het soms mogelijk om daarvoor een beetje lak uit de spuiterij te gebruiken. Maar voor schilderwerk is spuitlak eigenlijk niet geschikt, vooral omdat het te snel droogt. We adviseren je over de verfkleur die je het beste kunt gebruiken. Zodat alles mooi in stijl blijft en tot in de details verzorgd.

‘Kun je dan niet beter je hele keuken laten schilderen?’ vraag je. Helemaal geen gekke vraag. Het nadeel van schilderen is dat het resultaat opvallend minder nauwkeurig is en bovendien minder strak. En omdat de kast- en ladefronten de meeste aandacht trekken in je keuken, maakt dat een enorm verschil. Ook beschermt een gespoten laklaag beter tegen krassen en vlekken. Zeker in de keuken is dat vaak geen overbodige luxe.

Keer hier terug naar onze blogs.

Ook je keukenkastjes laten spuiten? Bij Laque voorzien we je keuken van een frisse lak- en beschermlaag. Bel voor een persoonlijk advies 071-7400013 of mail naar kleur@laque.nl.