Bel 071-7400013 of mail kleur@laque.nl

Welke kleuren zijn trendy in 2022?

Wil je je keukenkastjes of meubels spuiten, dan wil je niet achter de feiten en modekleuren aan lopen, maar juist vooroplopen. Zodat je er niet snel op uitgekeken bent en ze voorlopig nog goed aansluiten op de interieurtrends. Wat zijn de trendy kleuren in 2022?

Trendy kleuren

Goed nieuws: donkerblauw blijft ook in 2022 hip. Hoezo dat goed nieuws is? Niet alleen omdat deze nachtelijke kleur veel rust uitstraalt, maar ook omdat je m goed kunt combineren met veel andere kleuren en tinten. Houd maar eens een okergeel kastje voor een donkerblauwe muur, of een oudroze stoel. Of andersom: laat je meubels spuiten in het donkerblauw en ze staan stijlvol bij vrijwel alle muurkleuren en naast iedere kleur tafel of bank.

Dat geldt net zo goed voor de tweede trendy kleur in 2022: grijs. Ook een fijne kleur, vinden we zelf, want ook die geeft veel mogelijkheden.

Je kunt er bijvoorbeeld zon hippe betonlook mee creëren, en een lichte grijskleur straalt veel rust uit. Het voordeel van grijs is bovendien dat het, net als donkerblauw, makkelijk combineert. Vooral met warme, energieke of natuurlijke kleuren, zoals okergeel, olijfgroen of zelfs rood. Dat brengt energie, warmte en huiselijkheid in je interieur.

Ook een goed idee: je radiator spuiten in het grijs. Dat maakt je radiator stijlvol en minder opvallend. Zeker als je de muur erachter in dezelfde grijskleur verft. Daarmee camoufleer je je radiator én lijkt je kamer groter.

Andere interieurtrends 2022

Naast deze twee trendy kleuren halen we in 2022 veel natuurelementen in huis. Planten en lichte houtsoorten blijven hip. Die zijn niet alleen gezond en rustgevend, maar ook eenvoudig te combineren. 

Blank hout staat namelijk mooi in zowel lichte als donkere kamers. Vooral in minimalistische Scandinavische interieurs komt het mooi tot z’n recht, maar ook bij de trendy kleuren grijs en blauw staat blank hout stijlvol.

Pas wel op met het combineren van verschillende houtsoorten in dezelfde ruimte, dat kan al snel rommelig en onrustig overkomen. En vergeet bij ongeverfd hout niet een sterke beschermlaag aan te brengen. Houten meubels, zeker tafels, zijn namelijk kwetsbaar voor krassen en vlekken, die in licht hout al snel opvallen. Laat je houten meubels, zeker houten tafels, daarom altijd lakken. Zo blijven ze nog lang als nieuw.

Keer hier terug naar onze blogs.

Ook je meubels, radiatoren of keukenkastjes laten spuiten in de meest trendy kleuren van dit moment? Bel 071-7400013 of mail naar kleur@laque.nl.